Ventilair-Steria verdwijnt uit het peloton

De continentale ploeg Ventilair-Steria, die tot vorig jaar Jong Vlaanderen heette, houdt op te bestaan. Algemeen coördinator Freddy Missotten kreeg de sponsoring voor volgend seizoen niet rond. Ook een fusie met een ander continentaal team bleek niet mogelijk te zijn.

“Na lang alle mogelijke pistes afgegaan te zijn, na vele onderhandelingen met verschillende mogelijke partners, na menige valse belofte en andere beloftes allerhande en na een laatste poging om nog met een ander, continentaal team samen te werken, dien ik tot mijn grote spijt en ontgoocheling toch nog mee te delen dat ik er niet in geslaagd ben het team en ons project in 2014 in zijn huidige vorm en met de huidige filosofie en werking en programma op de rails te houden”, zo begint het persbericht dat algemeen coördinator Freddy Missotten vandaag verspreidde.
“Niettegenstaande ons sportief succesvolle seizoen 2013, niettegenstaande dat er in negen jaar via het Jong Vlaanderen-project liefst 42 jonge Vlaamse wielertalenten prof (en niet van de minsten) geworden zijn, beslisten de basissponsors om niet verder te sponsoren. De 'crisis' wordt blijkbaar als argument naar voor geschoven, maar daar kopen we niets mee natuurlijk.”
Voor Freddy Missotten is Jong Vlaanderen veel meer dan een wielerploeg. “Het Jong Vlaanderen-project is zowat mijn 'levenswerk' te noemen. Dit mooie en succesvolle project met ook een belangrijke sportieve en maatschappelijke waarde te zien eindigen is echt wel een zeer persoonlijke en diepgaande ontgoocheling die mij en mijn Missotten-familie diep treft.”
Voor het lopende seizoen heeft de stopzetting van het team geen gevolgen. “Uiteraard zullen we het seizoen op de ons geëigende en gepaste manier afwerken. Daar sta ik wel persoonlijk en financieel garant voor. Ik hoop dat elk van onze renners snel een degelijk team vindt. Hopelijk zit er ook voor een aantal doorstroming naar het profpeloton in. Voor de medewerkers die ik bij deze nogmaals dank voor hun steeds gewaardeerde inzet en kunde, zal ik trachten na te gaan wat mogelijk en haalbaar is.”

Foto : Mario Varreware - www.cycling-pics.be
 

Mots-clés

En savoir plus