Jasper Stuyven: "Klaar voor de overstap naar de profs”

De 21-jarige Jasper Stuyven (Bontrager CT) is klaar om de stap naar de WorldTour te zetten. Dat onderstreepte de toekomstige renner van Trek afgelopen zondag met een derde plaats in de Grote Prijs Scherens.

DirectVélo: Hoe is de wedstrijd voor jou verlopen?
Jasper Stuyven: “Toen ik de sprong naar de kopgroep maakte in het begin van de lokale ronden, was ik iets te hevig. Ik kreeg krampen, waardoor ik even moest aanklampen. In de finale probeerde ik om zoveel mogelijk op souplesse te rijden en niet te veel uit het zadel te komen in de talrijke bochten. Met nog twee rondes te gaan voelde ik de pijn wegtrekken en werd ik beter. In het begin van de laatste ronde viel het stil. Met Greipel in de groep hield iedereen zich gedeisd. Niemand probeerde iets te forceren. Op dat moment besefte ik dat het nu of nooit was en ik glipte ervandoor richting de twee koplopers. Toen ik bij Sep Vanmarcke en Bert De Backer aansloot, draaide ik meteen mee rond zodat we met zekerheid voorop zouden blijven. Het zou mij ten minste een derde plaats opleveren. Ik mocht dus niet beginnen te pokeren of ik kon alles verliezen. Derde worden op het thuisfront is prachtig.”

Je bent ongetwijfeld tevreden over je seizoen tot nu toe.
“Ik mag zeker en vast niet klagen. Ik heb een heel mooi seizoen gereden. In de tweede seizoenshelft heb ik geen overwinningen geboekt, maar ik stond wel tweemaal knap op het podium in de Tour of Utah én dat met de profs. Daar heb ik heel wat zelfvertrouwen opgedaan voor volgend jaar. Ook in de Ronde van de Toekomst heb ik een paar sterke dagen gehad en heb ik toptiennoteringen behaald.”

Deze winter stap je over naar Trek. Kijk je al uit naar volgend seizoen?
“Zonder twijfel zal het een grote verandering zijn. Bij de profs is het toch wel iets anders dan bij de beloften. Na het wereldkampioenschap in Firenze zal ik me focussen op 2014. Ik ben klaar om de stap te zetten en veel bij te leren."

Foto: Mario Varreware - www.cycling-pics.be

Door Joyce Ghijs

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Jasper STUYVEN