Vanreyten verkast naar EFC-Omega Pharma-Quick.Step

Met Joachim Vanreyten haalt EFC-Omega Pharma-Quick.Step een zoveelste talent binnen. De 19-jarige Limburger voelt zich goed bij Ovyta-Eijssen-Acrog, maar hij wou niet langer wachten tot er uitsluitsel komt over het voortbestaan van de ploeg.

Als tweedejaarsjunior won Joachim Vanreyten in 2012 acht wedstrijden waaronder de Keizer der Junioren, Tienen-Zepperen en het Limburgs tijdritkampioenschap. Een groot deel van zijn debuutseizoen bij de beloften ging de mist in door een polsbreuk en een sleutelbeenbreuk, maar op 21 april behaalde hij in Niel wel een regionale overwinning.

"Het is nog altijd niet duidelijk of Ovyta-Eijssen-Acrog volgend jaar wel doorgaat. Ik wou zekerheid en ik wou ook in een stabiele ploeg terechtkomen. Vorig jaar kon ik ook al naar EFC-Omega Pharma-Quick.Step, maar toen gaf ik de voorkeur aan het voorstel van Ovyta-Eijssen-Acrog. Ovyta-Eijssen-Acrog is zeker een goede ploeg, maar ik kon niet meer wachten. Ik had mijn beslissing al zo lang mogelijk uitgesteld", verklaart de eerstejaarsbelofte, die in 2014 alles op het wielrennen zet, aan DirectVélo.

Eerder trok EFC-Omega Pharma-Quick.Step al Piet Allegaert, Davy Gunst, Brent Luyckx, Christophe Noppe, Edward Planckaert, Bert Van Lerberghe, Otto Vergaerde en Seppe Verschuere aan. Piotr Havik verhuist naar het Rabobank Development Team. Voor Josh Atkins, Ritchie Denolf en Emiel Vermeulen is er geen plaats meer in de ploeg.

Foto: Facebook
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Joachim VAN REYTEN