Van Hooydonck maakt beloftendebuut bij Bissell CT

Nathan Van Hooydonck (18) maakt volgend seizoen zijn beloftendebuut bij de Amerikaanse continentale formatie Bissell Cycling Team. Dat bevestigde ploegleider Axel Merckx via zijn Twitteraccount.

 

Van Hooydonck geldt als één van de grootste Belgische talenten bij de juniores. De renner uit Gooreind reeg in 2013 de overwinningen aan elkaar. In de lokale kermiskoersen reed hij de verzamelde concurrentie meermaals op minuten. Ook op internationaal vlak liet de Vlaming zich niet onbetuigd: hij won het eindklassement in de hoog aangeschreven Keizer der Juniores in Koksijde. Daarnaast eindigde Van Hooydonck als tweede in Parijs-Roubaix voor juniores, derde in La Philippe Gilbert in Remouchamps en vierde in de Ronde van Vlaanderen voor juniores.

 

Het wereldkampioenschap in het Italiaanse Firenze draaide op een lichte ontgoocheling voor de neef van ex-prof Edwig Van Hooydonck uit. Zowel in de tijd- als wegrit vond de renner van WAC Hoboken nooit zijn beste benen. Op de dag van zijn 18de verjaardag raakte nu bekend dat Van Hooydonck in 2014 voor het Bissell Cycling Team zal aantreden.

 

Bissell Cycling Team is de nieuwe naam van het Bontrager Pro Cycling Team. Die Amerikaanse formatie heeft de voorbije jaren een stevige reputatie gebouwd door verschillende profrenners af te leveren. Onder andere Taylor Phinney, voormalig Amerikaans kampioen Ben King, en huidig Brits kampioen tijdrijden Alex Dowsett genieten bij het team hun opleiding. Volgend seizoen stappen met Lawson Craddock, Nathan Brown en de Belg Jasper Stuyven alweer drie renners naar de World Tour over.

 

Van Hooydonck is trouwens niet de enige aanwinst van Bissell Cycling Team voor volgend seizoen. Eerder kondigde de ploeg de komst van Clément Chevrier, Christopher Putt en Ruben Zepuntke aan. 

 

 

Foto: Twitteraccount Nathan Van Hooydonck

Mots-clés

En savoir plus