CT 2o2o is nieuw wielerproject

Cycling Team 2o2o is een nieuwe naam in het Belgische amateurpeloton. De ploeg van voorzitter Rik De Rycke wil jonge renners vanuit de juniorencategorie naar de profwereld laten doorstromen.

 

Ondanks de crisis in het wielerpeloton vond Rik De Rycke de tijd rijp om een eigen ploeg uit de grond te stampen. In korte tijd kreeg de West-Vlaming het benodigde budget bijeen om het project in 2014 van start te laten gaan. Zo zal Isaac als materiaalsponsor de renners van fietsen voorzien en werd de kledij in samenwerking met Bioracer ontworpen.

 

Cycling Team 2o2o kreeg eind vorig jaar ook de bevestiging dat het meteen aan de manches van de Lotto Beker van België mag deelnemen. Daarnaast hoopt de ploeg op een wildcard voor enkele wedstrijden van de Lotto Topcompetitie. Ook rittenwedstrijden als de Triptyque des Monts et Châteaux, Ronde van Namen en Ronde van Oost-Vlaanderen staan op het programma.

 

De kern van Cycling Team 2o2o bestaat vooral uit getalenteerde jonge renners als Jasper Dult en Killian Michiels, die dit jaar al ervaring in topwedstrijden opgedaan hebben. De ploeg kleurt bovendien dankzij de Brit Harry Tanfield en de Amerikaanse eerstejaarsbelofte Noah Williams internationaal.

 

Kopman van het team is Ritchie Denolf. De West-Vlaming, die in het verleden vooral in het veld te vinden was, reed afgelopen seizoen voor EFC-Omega Pharma-Quick.Step. In meerdere regionale wedstrijden greep Denolf nipt naast de zege. Op het Belgisch kampioenschap voor beloften werd hij als 21ste afgevlagd.

 

Cycling Team 2o2o heeft er ook al een kennismaking- en trainingsweekend in Francorchamps opzitten. De volledige samenstelling van de ploeg, die komende zondag op Velofollies voorgesteld wordt, vindt u hieronder.

 

Cycling Team 2o2o: Benoit Bleyaert (Team Deschuytter), Glenn Debruyne (WK Noord-West-Brabant), Aron Dejaegher (Baguet-MIBA Poorten-Indulek), Ritchie Denolf (EFC-Omega Pharma-Quick.Step), Jasper Dult (Ovyta-Eijssen-Acrog), Niels Evraert (Young Schelde CT), Killian Michiels (Josan-To Win CT), Anthony Slabinck (Team Deschuytter), Harry Tanfield (Team Deschuytter), Yentl Van Cauwenbergh (De Sprinters Malderen), Caine Van Mol (Cube-Spie-Douterloigne), Stijn Versteven (Team Deschuytter), Arne Vossaert (CT Force), Brecht Waege (Young Schelde CT), Laurent Wernimont (Josan-To Win) en Noah Williams (Slipstream-Craddock Junior Development).

Mots-clés

En savoir plus