Tom Goovaerts volgende aanwinst Veranclassic-Doltcini

Tom Goovaerts (25) is de nieuwste aanwinst van Veranclassic-Doltcini. De renner uit Stabroek is daarmee de achtste binnenkomende transfer van de ploeg. Eerder trok de continentale ploeg onder leiding van Geoffrey Coupé al Fabien Bacquet, Gilles Devillers, Serge Dewortelaer, Bram Nolten, Lewis Rigaux, Francesco Van Coppernolle en Frederiek Vandewiele aan.

 

Tom Goovaerts maakt net zoals Lewis Rigaux de overstap van Team 3M. De ex-renner van onder andere Colba-Superano Ham en Terra Footwear behaalde in 2012 zijn mooiste overwinning tot nog toe: hij won toen het eindklassement in de Tweedaagse van de Gaverstreek. Dit seizoen liet Goovaerts zich vooral door zijn regelmaat in de grote wedstrijden opmerken: meermaals trok hij in de aanval, maar zag zijn inspanningen nooit met een podiumplek beloond. In de Schaal Sels werd hij elfde, terwijl hij in de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften naar een dertiende plek reed.

 

Goovaerts won bovendien twee kermiskoersen: zowel in Denderwindeke als onlangs in Kieldrecht stond hij op het hoogste schavotje. De Antwerpenaar vindt nu bij Veranclassic-Doltcini zijn vroegere ploegleider bij Colba-Superano Ham, Walter Maes, terug.

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Tom GOOVAERTS