Zes versterkingen voor Veranclassic-Doltcini

De continentale formatie Veranclassic-Doltcini heeft gisteren zes versterkingen voor het volgende seizoen aangekondigd. Fabien Bacquet (BigMat-Auber 93), Serge Dewortelaer (Color Code-Biowanze), Bram Nolten (Croford CT), Lewis Rigaux (Team 3M), Francesco Van Coppernolle en Frederiek Vandewiele (Ventilair-Steria) maken de overstap naar de opvolger van het huidige Doltcini-Flanders.

De Fransman Fabien Bacquet (27, foto) finishte dit seizoen als vierde in de Route Adélie de Vitré, zevende in de Classic Loire-Atlantique en twaalfde in de Arctic Race of Norway. De sprinter kwam twee seizoen voor de ploeg Skil-Shimano en vijf seizoen voor BigMat-Auber 93 uit. Vorig jaar veroverde Bacquet nog een zevende plaats op het Franse kampioenschap.

De Waal Serge Dewortelaer (21) verdedigde dit seizoen de kleuren van Color Code-Biowanze. In de de Course de la Paix U23 legde de Anderlechtnaar beslag op de twaalfde plek. Vorig seizoen pakte hij nog het zilver op het kampioenschap van Wallonië.

De Nederlander Bram Nolten (22) rijdt momenteel als stagiair bij de ploeg van manager Geoffrey Coupé. Afgelopen donderdag schreef hij nog de kermiskoers in het West-Vlaamse Tielt op zijn naam. Daarnaast blonk Nolten vooral op heuvelachtig terrein uit: hij won de derde etappe in de Ronde van Namen, was derde in Romsée-Stavelot-Romsée en vierde in de Gooikse Pijl.

De Belg Lewis Rigaux (23) maakt de overstap van Team 3M naar Veranclassic-Doltcini. Zijn beste resultaat dit seizoen was een 13de plek in het Belgisch kampioenschap voor eliterenners zonder contract in Lommel. De Michelbekenaar beschikt over een VDAB-statuut, waardoor hij voorlopig alles op het wielrennen kan zetten.

De Vlamingen Francesco Van Coppernolle (22) en Frederik Vandewiele (22) verlaten Ventilair-Steria, dat er op het einde van het seizoen mee ophoudt. Van Coppernolle bewees al meermaals dat hij snel aan de meet is: hij won dit jaar de kermiskoers in Puivelde en eindigde als 15de in het Kampioenschap van Vlaanderen. Vandewiele daarentegen is een man voor het zwaardere werk. De renner uit Oostrozebeke rijdt ook goed tegen de klok. Zo strandde hij in de proloog van de Boucles de la Mayenne op een vierde plaats.