Wouter Wippert kiest voor Australisch avontuur

Wouter Wippert (23) komt volgend jaar voor de Australische formatie Drapac Cycling uit. De Nederlander van Team 3M tekende een contract voor twee seizoenen, meldt Cyclingnews.com.

 

Ondanks een veelbelovende stage bij World Tour-ploeg Lotto-Belisol en een derde plek op het Europees kampioenschap voor beloften kreeg Wouter Wippert eind vorig seizoen geen profcontract aangeboden. De Nederlander maakte daaropvolgend de overstap van opleidingsploeg Lotto-Belisol U23 naar Team 3M. Wippert wordt nu de eerste renner in de geschiedenis van Team 3M die naar het profpeloton doorgroeit.

 

Teammanager Bernard Moerman zag zijn renner dit jaar een etappe in de Ronde van Namen winnen. Bovendien eindigde Wippert als tweede in de GP Jean-Pierre Monseré en de Profronde van Noord-Holland. Daarnaast sprintte de Nederlander naar een vierde plek in twee 1.1-wedstrijden: zowel in Halle-Ingooigem, als in de Dutch Food Valley Classic viel hij net naast het podium. Momenteel staat Wippert ook vijfde in de Challenge DirectVélo.

 

Wippert zal volgend seizoen een uitgebreid internationaal programma betwisten. Drapac Cycling is immers een vaste waarde in de Asia en America Tour. Het team maakt zich daarenboven sterk dat het aan enkele World Tour-wedstrijden zal kunnen deelnemen, aangezien het een procontinentale licentie verkregen heeft.

 

Om die ambitie kracht bij te zetten trok de Australische ploeg ook Jack Anderson (Budget Forklifts), Jonathan Cantwell (Team Saxo-Tinkoff), Jai Crawford (Huon-Genesys), Ben Johnson & Jordan Kerby (Christina Watches-Onfone) en Lachlan Norris (Raleigh) aan. 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Wouter WIPPERT